15.12.11

Maderos

Per aquest desembre no ha estat possible 'Sé lo que estás pensando', però tenim un bon substitut:

Ken Bruen





Ken Bruen neix a Galway, Irlanda, al 1951 i es va educar al Trinity College de Dublín, on es va doctorar en metafísica.

Va passar 25 anys com a professor d’anglès a Àfrica, Japó, sud-est asiàtic i Amèrica del Sud. Els seus Viatges han estat, moltes vegades, perillosos, incloent una temporada a una presó brasilera.

Desprès d’aquesta experiència va decidir fer-se escriptor. Es autor de mes de 30 novel·les entre les que destaquen les protagonitzades per Roberts i Brants, una violenta parella de policies de Londres.

Al 2001 va començar a publicar una nova sèrie de novel·les protagonitzades per Jack Taylor, expolicia i detectiu privat.

La primera novel·la d’aquesta nova sèrie es ‘Maderos’ (‘The Guard’), que va estar guardonada amb el premi Edgar Award dins de la categoría millor novel·la


Maderos




Des de la seva brusca sortida de la ‘Garda Siochana’ (La Guardia, la força de la policia d’Irlanda), i veient el mon mitjançant el fons de fum d’una gerra de cervesa, Jack Taylor s’ha quedat encallat a Galway, sense res a esperar.

Trontolla sobre la fina corda que es la seva vida, els seus records surten del mes profund de la seva ànima i no existeix cap perspectiva de futur.

Es inexistent fins que una dona espectacular apareix al bar amb una extranya petició precedida del rumor del talent de Jack per trobar les coses. El mes probable es que no sigui capaç d’aixecar-se del seu tamboret i implicar-se amb el seu radiant nou client, però la sorpresa es quan es contractat.

Jack no te ni idea d’on s’esta ficant...., tota una carrera pels carrers de Galway per trobar a Jack Taylor i tornar a entrar al seu mon